Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استانها- بیمه کارگران هپکو درحالی تمدید نمی‌شود که این شرکت براساس تصویب دولت به سبب بدهی به سازمان تامین اجتماعی واگذار شده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، شرکت هپکوی اراک که روزی نماد صنعت و افتخار کشور بود، در آستانه تعطیلی است، شرکتی که با هدف مونتاژکاری 500 دستگاه ماشین‌آلات راهسازی شروع به کار کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درحالی بود که هپکو طی سه دهه با رفع نیازهای داخلی به چند برابر ظرفیت اولیه خود رسید، پس از خصوصی‌سازی غیراصولی و بی‌تدبیری‌ها، برای تامین حقوق کارگران خود نیز با چالش مواجه شد، در میانه دهه 80 غول تولیدکننده ماشین آلات راه‌سازی منطقه و کشور اسلامی ایران در یک واگذاری غلط به مدیری واگذار شد که نه دلی برای سوختن برای این کارخانه داشت و نه اهلیت برای مدیریت آن و نتیجه بدهی و زیان دادن بالای هپکو شد.

اما باز این روند غلط در اجرای خصوصی سازی برای مدیران تصمیم‌گیر در سازمان خصوصی‌سازی درس عبرت نبود و بار دیگر بدون درنظر گرفتن جوانب مختلف با 10 میلیون تومان دوباره شرکت هپکو همچون فرزند سرراهی به سهامدار و خریدار نااهل دیگری واگذار شد تا روند نابودی و روبه زوال شرکت هپکو همچنان تداوم یابد.

این درحالی بود که این اتفاقات با اعتراض شدید کارگرانی روبه‌رو بود که خواستار کار، تولید و بازگشت هپکو به روزهای اوج بودند همین اعتراضات، همراهی مسئولانی همچون رئیس دستگاه قضا و مسئولان قضایی، جریانات مردمی انقلاب اسلامی از طلاب تا رسانه‌ها و دانشگاهیان سبب شد تا دولت قدری عقب نشینی کرده و پس از خلع ید سهامدار، هپکو به دولت برگشت و مدتی هم در اختیار دولت اداره شد.

واگذاری سهام عمده هپکو به تامین اجتماعی

شرکت هپکو که پس از دوران واگذاری و خصوصی‌شدن روندی پر از التهاب، رکود و مشکل را گذراند و پس از چند دست به دست شدن و تغییر مالکیت و در نهایت مدیریت آن از سوی دولت درنهایت "اسحاق جهانگیری" معاون اول ریاست جمهور طی نامه‌ای در 23 تیرماه 99در نامه‌ای به وزرای اقتصاد و دارایی، تعاون، صمت، میراث فرهنگی، نفت و رئیس سازمان برنامه و بودجه از واگذاری هپکو و چند شرکت دولتی دیگر خبر داد.

در این نامه به اشاره به تصویب هیئت وزیران براساس پیشنهاد وزارت دارایی و تعاون و سازمان بودجه، براساس نامه اعلام کرد سهام دولت و متعلق به دولت براساس جدولی پس از کسر سهام ترجیحی از تاریخ ابلاغ بابت رد دیون دولت به تامین اجتماعی به ارزش تقریبی 320 هزار میلیارد ریال واگذار شد.

در این جدول 17 درصد از سهام پالایشگاه که 136 هزار میلیارد ریال و 55 درصد و عمده سهام هپکو به ارزش تقریبی 56 هزار و 180 میلیارد ریال در کنار سهام 7 شرکت بزرگ دیگر به تامین اجتماعی واگذار شد.

از آن تاریخ هم هپکو با مالکیت تامین اجتماعی به عنوان سهامدار عمده شرکت اداره می‌شود البته این روزها خبرهای خوبی از این شرکت به گوش نمی‌رسد به طوری که براساس اخبار دریافتی خبرگزاری تسنیم، کارگران هپکو در مراجعه به سازمان تامین اجتماعی در استان مرکزی برای تمدید اعتبار دفترچه بیمه خود با مشکل روبرو شده‌اند که خود یادآور ضرب المثل "کوزه‌گر از کوزه شکست آب می‌خورد" است.

"ابوالفضل رنجبر" عضو شورای کارگری هپکو می‌گوید: در حال حاضر سهامدار  شرکت هپکو خود سازمان تامین اجتماعی است، از زیر بار تمدید دفترچه‌های بیمه کوچکترین کار و لازم الاجرا بوده و باید انجام بشود شانه خالی کرده و بیمه کارگران در حال حاضر به مشکل خورده است، پس چگونه این این سازمان می‌خواهد به وظایف دیگر خود چون ایجاد سرمایه در گردش جهت تولید و پرداخت حقوق پرسنل  و چرخاندن چرخ تولید این شرکت رونق بدهد؟

 

بیمه کارگران هپکو با سهامداری تامین اجتماعی تمدید نشد

عضو شورای کارگری هپکو در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم با اشاره به وضعیت بیمه کارگران این شرکت اظهار داشت: از پنجشنبه گذشته با توجه به مراجعه برخی از پرسنل به مراکز درمانی جهت بستری و درمان متوجه شدیم که اعتبار دفترچه بیمه‌های کارگران هپکو تمدید نشده است.

ابوالفضل رنجبر افزود: بعد از پیگیری متاسفانه به دلیل عدم پرداخت حق بیمه پرسنل به تامین اجتماعی با عدم تمدید دفترچه‌ها مواجه شده‌ایم این درحالیست که سهامدار عمده شرکت خود سازمان تامین اجتماعی است.

وی ادامه داد: حال واقعا برای کارگران این مجموعه جای بسی سوال است که با توجه به این که در حال حاضر سهامدار  شرکت هپکو خود سازمان تامین اجتماعی است، از زیر بار تمدید دفترچه‌های بیمه کوچکترین کار و لازم الاجرا بوده و باید انجام بشود شانه خالی کرده و بیمه کارگران در حال حاضر به مشکل خورده است، پس چگونه این این سازمان می‌خواهد به وظایف دیگر خود چون ایجاد سرمایه در گردش جهت تولید و پرداخت حقوق پرسنل  و چرخاندن چرخ تولید این شرکت رونق بدهد؟

راهکار مسئولان صنعتی برای هپکو چیست؟ / از خرید تضمینی محصول تا عقد "تولید زیرکلید"‌‌وعده شریعتمداری برای تهاتر بدهی‌های شرکت هپکو / پرداخت حقوق آبان و آذر ماه کارگرانآخرین وضعیت بدهی‌های "هپکو"؛ تهاتر بدهی‌ها در دستور کار است

به گزارش تسنیم، حال که سهامدار عمده هپکو که سازمان تامین اجتماعی است هزینه مربوط به بیمه و تمدید دفترچه کارگران هپکو را به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نکرده باید منتظر ماند و دید برای سایر تعهدات خود در قبال این شرکت چه خواهد کرد؟

گزارش از حامد رضایی

انتهای پیام/711/‌ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سازمان تامین اجتماعی تامین اجتماعی تمدید دفترچه کارگران هپکو بیمه کارگران حال حاضر واگذار شد شرکت هپکو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۸۲۹۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نامه سرگشاده محمد قوچانی به تامین اجتماعی؛ چرا کسی حرفه ما را به رسمیت نمی‌شناسد؟

 محمد قوچانیروزنامه نگار و سردبیر و صاحب‌امتیاز نشریات "آگاهی نو" و "کتاب نامه" طی نامه‌ای سرگشاده به سازمان تامین اجتماعی، روش برخورد "مغازه"ای کارشناسان این سازمان را برای تایید لیست بیمه مطبوعات مورد نقد قرار داده است‌.   متن این نامه که در صفحه‌ی شخصی او در اینستاگرام منتشر شده به این شرح است:   این یک نامه سرگشاده است خطاب به سازمان تامین اجتماعی دو مجله "آگاهی نو" و "کتاب نامه" با تولید محتوایی بیش از دو هزار صفحه در سال چهار نفر تحریریه ثابت دارد الباقی حق التحریر می‌گیرند.   فهرست بیمه ما کوچک است: سردبیر و دبیر تحریریه، یک دبیرگروه و یکی از مشاورین مجله که برای آن‌ها بیمه رد می‌شود. ما به دلیل سازمان کوچکمان حتی منشی تحریریه یا مدیر مالی و اداری مستقر نداریم چون بودجه‌اش را نداریم و تا حالا خودمان هم‌زمان منشی و مدیر هم بوده‌ایم. درباره این چهار نفر هم بخشی از حق بیمه را ما پرداخت می‌کنیم و بخشی را وزارت فرهنگ که طبق یک قانون مشخص و عام به نشریات تا یک سطحی تخفیف می‌دهند.

سازمان تامین اجتماعی با اعزام بازرس به صورت مکرر ما را کنترل می‌کند که مبادا این فهرست بیمه صوری و جعلی باشد! و چون حرفه روزنامه‌نگاری را با مشاغل دیگر اداری و تجاری قیاس می‌کند معتقد است ما باید از هشت صبح تا چهار بعد از ظهر در دفتر حاضر باشیم. بنابراین با بازرسی غافلگیرانه وقتی ما در حال مصاحبه یا تهیه مقاله بیرون مجله هستیم به دفتر مراجعه و با عدم رویت ما، کارگاه آگاهی نو را تعطیل اعلام می‌کند و تخفیف ارشاد را لغو می‌کند.   مثلا ما امروز در حال گفتگو با دکتر ظریف بودیم که سرزده تشریف آوردند و هرچه همکار ما توضیح داده و مجله و نوشته‌های ما را نشان داده بازرس محترم زیر بار نرفته و کارگاه را تعطیل گزارش کرده است.   سوال من این است پس این همه محتوا چگونه تولید می‌شود؟ چرا کسی حرفه ما را به رسمیت نمی‌شناسد؟ چرا فکر نمی‌کنند من هر روز نمی‌توانم کتاب‌هایم را به دفتر ببرم و مقاله بنویسم ؟ نمی‌توانم همه سیاسیون و روشنفکرانی که با آنان گفتگو می‌کنیم را به دفترمان دعوت کنم؟ نمی‌توانم با روزنامه‌نگاران برخورد اداری کنم!

ما مطبوعات مستقل (خصوصی و غیردولتی) بنگاه‌های ضعیفی هستیم. حتی چند میلیون تومان هم در کار ما اثر دارد . اگر ما بیکاره بودیم که دفتر مجله اجاره نمی‌کردیم . چرا در شب‌های صفحه‌بندی که تا صبح کار می‌کنیم بازرس نمی‌فرستید؟ اصلا چرا مجله را ورق نمی‌زنید که کارنامه ما را ببینید . قطع یک تخفیف ناچیز قانونی به مطبوعات کدام مشکل دولت یا بیمه را حل می‌کند؟ کار ما مخفیانه نیست. مجله منتشر می‌شود و میزان کار هر فرد در آن روشن است. ما مغازه نداریم که هر روز صبح کرکره اش را بالا ببریم. روزنامه‌نگاری را به رسمیت بشناسید ... رونوشت : ۱. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ۲. وزارت کار ۳. سازمان تامین اجتماعی شعبه خیابان ملک ... کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: نقطه جوش تلویزیون؛ از قوچانی تا آذری‌جهرمی/ وقتی «اوج» به داد «سیما» می‌رسد!

دیگر خبرها

  • نام‌نویسی افراد تحت تکفل بیمه‌شدگان تامین اجتماعی «غیرحضوری» شد
  • مشکل بیمه کارگران ساختمانی حل شد؟
  • کارگران مازندران خواستار اجرای بیشتر عدالت اجتماعی
  • دیگر بهانه‌ای برای بیمه نکردن کارگران ساختمانی وجود ندارد
  • شاکری: تامین اجتماعی آمار بیمه کارگران ساختمانی را شفاف ارائه دهد + فیلم
  • در گردهمایی کارگران چه گذشت؟
  • نامه سرگشاده محمد قوچانی به تامین اجتماعی؛ چرا کسی حرفه ما را به رسمیت نمی‌شناسد؟
  • نامه سرگشاده محمد قوچانی به سازمان تامین اجتماعی
  • تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری تا 12 اردیبهشت 1403
  • نامه سرگشاده قوچانی به سازمان تامین اجتماعی